Volg ons op sociale media

Microsoft in zee met e-reader Nook

Geplaatst op 1 mei 2012 om 12:07

Microsoft heeft bekendgemaakt 300 miljoen dollar te investeren in de Amerikaanse boekverkoper Barnes & Nobles. De softwaregigant krijgt 17,5 procent aandeel in een nieuw op te richten B&N-dochteronderneming die voortaan gaat over e-bookplatform Nook. Dat platform bestaat uit de fysieke e-readers, toekomstige tablets en een eigen bijbehorende e-bookshop.
Barnes & Noble stak de afgelopen jaren tientallen miljoenen dollars in de ontwikkeling van de Nook, die het moet opnemen tegen de Kindle van Amazon en de iPad van Apple. De eerste versie van de Nook verscheen in 2009 op de markt, 2 jaar na de Kindle. Desondanks heeft de Nook een aandeel van 27 procent op de Amerikaanse e-bookmarkt.
Analisten zien de steun van Microsoft vooral als marketing in de aanloop naar de lancering van Windows 8 in oktober. Dat besturingssysteem is naar verluidt geschikt voor tabletcomputers en het elektronisch lezen van boeken. Voor Barnes & Noble komt het geld als geroepen. Het bedrijf keerde vorig jaar geen dividend uit omdat er geld nodig was voor de Nook. In januari volgde een winst- en omzetwaarschuwing.

Meer nieuws & blogs, mei 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73