Volg ons op sociale media

Stellar Data Recovery neemt tweede recovery bedrijf over

Geplaatst op 28 juni 2012 om 12:55

ICTWaarborg partner Stellar Data Recovery – wereldwijd marktleider op het gebied van dataherstel – neemt per direct Yodata over. Het uit Ede afkomstige Yodata is het oudste en meest gerenommeerde data recovery bedrijf in Nederland. Hun wortels gaan terug naar 1975, de beginjaren van de harde schijven. Stellar en Yodata waren al enkele maanden in gesprek over een mogelijke samenwerking. Deze gesprekken zijn afgelopen week afgerond en hebben geleid tot de definitieve overname. Voor Stellar is schaalvergroting de belangrijkste reden van de overname. Dit leidt wereldwijd tot een nog prominentere positie in de markt van data recovery. Yodata is het tweede Nederlandse bedrijf dat is overgenomen door Stellar Data Recovery.

Stellar Data Recovery is zeer verheugd met deze overname. De kwaliteit en de service die Yodata haar klanten decennia heeft geboden matcht met de doelstelling van Stellar. Chief Operations Officer Kees Jan Meerman van Stellar vertelt hierover het volgende: “Als sterk groeiend data recovery bedrijf bieden wij onze klanten altijd de beste kwaliteit. Als je dan de mogelijkheid hebt Yodata over te nemen, één van de grotere spelers op de Nederlandse markt, dan moet je dat niet nalaten. Want kennis en kwaliteit maken het verschil tussen een middelmatig en een uitstekend data recovery bedrijf. Technische kennis en ervaring zijn bijzonder schaars in deze branche.”

Gevolgen voor de klanten van Yodata

Stellar Data Recovery zorgt ervoor dat de kwaliteit van de te leveren diensten voor de klanten van Yodata gewaarborgd blijft. Door de overname worden de data recovery werkzaamheden voortaan onder één dak uitgevoerd. Dat zal plaatsvinden in het ultramoderne centrale Europese laboratorium in Utrecht. De capaciteit van dit laboratorium is uiteraard groter dan dat van Yodata. Dit komt de uiteindelijke kwaliteit ten goede en de diensten zullen sneller uitgevoerd worden.

Stellar levert een breed scala aan dataherstelsoftware en –diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

Meer nieuws & blogs, juni 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73