Volg ons op sociale media

Gemiddeld 79 beveiligingslekken per website

Geplaatst op 3 juli 2012 om 08:58

Het aantal beveiligingslekken dat de gemiddelde website in 2011 bevatte, was 79. Overigens heel wat minder dan een jaar eerder, toen er nog 230 gaten werden geconstateerd. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van WhiteHat Security, dat ruim 7000 websites van 500 verschillende organisaties heeft onderzocht. Webwinkels hebben met gemiddeld 121 lekken de grootste beveiligingsproblemen, terwijl banken het veiligst zijn. Toch tellen de gemeten websites van banken nog altijd 17 serieuze lekken. Hiermee bedoelt White Hat Security gaten waardoor de website niet voldoet aan de beveiligingsstandaard Payment Card Industry Data Security (PCI DSS). Via dergelijke gaten kunnen kwaadwillenden onder meer inbreken op servers en data buit maken.
WhiteHat Security komt sinds 2006 met een jaarlijks Website Security Statistics Report. Daaruit blijkt dat de websites van organisaties ieder jaar weer een stuk veiliger blijken. In 2007 bevatte een website volgens het beveiligingsbedrijf liefst 1111 beveiligingslekken.

Meer nieuws & blogs, juli 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73