Volg ons op sociale media

De Duurzame detaillist

Geplaatst op 30 juli 2012 om 08:15

Duurzame detaillist is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) om detaillisten te helpen een duurzame bedrijfsvoering te realiseren. Duurzaamheid is een breed begrip. Daarom is bij de opzet van dit initiatief de (internationale) MVO-richtlijn ISO26000 toegepast. Dit betekent dat ook diverse belanghebbenden (stakeholders) betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van dit initiatief. In november 2011 voerde het HBD een stakeholderonderzoek uit onder vier verschillende brancheclusters, te weten:

-    Vers- en speciaalzaken
-    Kleding, Schoenen en Lederwaren
-    Duurzame consumptiegoederen (woon-, verlichting- en consumentenelektronica)
-    Webwinkels

Door het consulteren van stakeholders werd onder meer duidelijk welke duurzaamheidsthema’s van belang zijn voor de verschillende brancheclusters en waar kansen en verbetermogelijkheden liggen. Download hier de volledige publicatie HBD Stakeholderonderzoek.

Bezoek de website.

Meer nieuws & blogs, juli 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73