Volg ons op sociale media

Computers in fabriek al besmet met virussen

Geplaatst op 14 september 2012 om 16:35

Volgens Microsoft hebben cybercriminelen een nieuwe manier gevonden om computers binnen te dringen. Ze zetten virussen op harde schijven en verkopen die aan winkeliers, zodat de computers uiteindelijk bij nietsvermoedende gebruikers terechtkomen, zo meldt nu.nl.
Bron van het bericht is het officiële weblog van Microsoft, waarin wordt gemeld dat Microsoft onlangs meer dan 500 virussen en andere schadelijke programma’s had onderschept. Met een van de virussen konden criminelen microfoons en webcams inschakelen, zodat ze in het huis van de gebruikers konden kijken. Een ander programmaatje bespioneerde toetsenborden om wachtwoorden te achterhalen. Ook konden de makers de achterdeur van computers openzetten om nog meer virussen te plaatsen.

Meer nieuws & blogs, september 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73