Volg ons op sociale media

Prijs Microsofts Office gaat fors omhoog

Geplaatst op 18 september 2012 om 11:45

Microsoft heeft de prijzen van Office 2013 voor thuisgebruik en voor kleine bedrijven bekendgemaakt. Huren wordt een serieuze optie, zeker als Office op meerdere apparaten wordt gebruikt.
De prijs van Office 2013 in de pakketuitvoering gaat fors omhoog, tussen de 10 en de 17 procent, blijkt volgens de Automatiseringsgids uit een Microsoft-blog. De Office Home & Student-uitvoering gaat 140 dollar kosten (+ 17 procent), Office Home & Business 220 dollar per jaar (+ 10 procent) en voor de Professional-uitvoering moet 400 dollar (+ 14 procent) worden betaald.

Gebruik meerdere kopieën ontmoedigd
Voor personen of huishoudens die meerdere kopieën van Office hebben draaien, wordt het relatief nog duurder. Voor Office 2013 komen er geen voordeelaanbiedingen met het recht om de software op 2 pc's te installeren. Office 2013 Home & Business voor 2 pc's kost 440 dollar, waar een voordeelpakket met twee licenties voor de vergelijkbare uitvoering van Office 2010 280 dollar kost. Dat scheelt 60 procent. Ook de Professional-uitvoering wordt 60 procent duurder, als je twee installaties wil. Kopers van de drielicentie-uitvoering van Office 2010 voor thuisgebruik en studenten zijn bij een upgrade helemaal onvoordelig uit: die moeten voor een vergelijkbare versie van Office 2013 420 dollar neertellen.

Huur kan een goedkoper alternatief zijn
In sommige gevallen zal de huur van Office 2013 daardoor aantrekkelijk worden. De thuisuitvoering kost in huurvorm 100 dollar per jaar. Voor dat bedrag mag men de software op 5 apparaten gebruiken, waaronder geselecteerde smartphones en tablets. Kleine bedrijven betalen per medewerker 150 dollar; dan mag de software op 5 apparaten worden gebruikt.
Het kan het interessant worden om de software te huren. Daarbij speelt mee hoeveel apparaten men in huis heeft, en hoe vaak men de software opwaardeert. Wie regelmatig een versie van Office overslaat, is natuurlijk al snel duurder uit met de huurvariant.

Bestanden nog benaderbaar na beëindiging huur?
Belangrijk om bij stil te staan is zeker de vraag, of je nog bij je bestanden kunt openen wanneer je in de toekomst besluit de huur van Office 2013 op te zeggen. Wie Office 2013 huurt, krijgt net als de koper van het pakket een lokale kopie van de software. Maar het is aannemelijk dat die kopie niet meer werkt als de huur is verlopen.

Meer nieuws & blogs, september 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73