Volg ons op sociale media

Beveiligingslek in Internet Explorer

Geplaatst op 18 september 2012 om 06:20

Het nieuw ontdekte beveiligingslek in Internet Explorer dat actief wordt gebruikt om systemen met malware te infecteren, is ook een probleem voor gebruikers van IE9 op Windows 7. Dat blijkt uit de exploit die beveiligingsbedrijf Rapid7 aan hackertool Metasploit toevoegde. In eerste instantie werd aangenomen dat alleen gebruikers van IE7 en IE8 op Windows XP risico liepen, maar de impact is veel groter. Alle ondersteunde IE-versie op Windows XP, Vista en Windows 7 zijn kwetsbaar.

Aandeel
Volgens Net Applications hebben de drie browsers een wereldwijd marktaandeel van zo'n 45%. StatCounter stelt het aandeel op zo'n 33%. In Nederland surft zo'n 44% met Internet Explorer. Het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website is voldoende om besmet te raken.

De exploit die nu actief wordt gebruikt is afkomstig van dezelfde groep die eerder een zero-day kwetsbaarheid in Java 7 gebruikte om malware te verspreiden. Nu de exploit ook in Metasploit is verschenen wordt grootschalig misbruik een stuk waarschijnlijker.

Uw digitale veiligheid laten controleren door een vakkundig bedrijf? Consumenten vinden hier een overzicht en zakelijke klanten vinden hier een overzicht van specialisten.

Bronnen: Security.nl,

Meer nieuws & blogs, september 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73