Volg ons op sociale media

Ook Microsoft gaat online-diensten koppelen

Geplaatst op 3 september 2012 om 13:55

Microsoft gaat e-mails, documenten en andere gebruikersdata van Hotmail, Bing, SkyDrive, MSN, Messenger en Office.com koppelen en integreren om zijn "diensten te verbeteren", zo meldt Webwereld.
Microsoft komt met nieuwe gebruiksvoorwaarden die van toepassing zijn op praktisch al zijn websites en online-diensten. Een cruciale ontwikkeling is dat Microsoft de inhoud van gebruikers, dus documenten, e-mails, foto's, video's en chatberichten, tussen verschillende diensten gaat koppelen, vergelijkbaar met het zeer omstreden alomvattende privacybeleid van Google sinds april dit jaar.
Tot nog toe stelt Microsoft dat het gebruikersdata alleen gebruikt voor het noodzakelijk functioneren van een dienst. Binnenkort gaat het echter gebruikersgegevens van verschillende diensten integreren en koppelen om diensten ook "te verbeteren". Eerder heeft de Windows-fabrikant juist Google verweten dat het alles maar koppelt en inhoudelijk doorspit om zijn gebruikers gerichte advertenties voor te schotelen.

Meer nieuws & blogs, september 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73