Volg ons op sociale media

Valse reviews en wat er tegen te doen

Geplaatst op 5 september 2012 om 15:40

Uit onderzoek van Reevoo blijkt dat 83% van de Nederlandse consumenten online reviews gebruikt voordat zij een aankoop doen. Zodoende zijn reviews van groot belang in het aankoopproces. Als aanbieder heb je dus baat bij veel positieve reviews. Om die reden laten sommige aanbieders fake klantbeoordelingen plaatsen op reviewsites. Hoe gemakkelijk dit is, toonde onderzoek van het Duitse Computer Bild dat laat zien hoe dit - via speciale bureaus - in zijn werk gaat.
Om inzicht te krijgen in welke mate online reviews vervalst zijn, deed Bild zich voor als fabrikant (o.a. JVC en AVM) en nam het contact op met bureaus met de opdracht om voor positieve of negatieve reviews te zorgen. Reevoo onderzocht enkele van de grootste Duitse online winkels: Shops Alternate, Amazon, Conrad, Cyberport, notebooksbilliger.de, Otto, Redcoon, Saturn en technikdirekt.de. Daarbij bleek het blijkt zeer eenvoudig om online reviews te manipuleren. Uit het kleinschalige onderzoek bleek dat tot 1 op de 3 online reviews nep is.
Hoe dergelijke reviews tot stand komen en wat hiertegen is te doen, is te lezen in het informatieve artikel “Online reviews op grote schaal vervalst” van Marketingsfacts.

Bron: Marketingfacts

Meer nieuws & blogs, september 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73