Volg ons op sociale media

Nederlanders steeds meer mobiel online

Geplaatst op 23 oktober 2012 om 16:20

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederland begin dit jaar 12,4 miljoen internetgebruikers telde. Dat is 96 procent van alle 12- tot 75-jarigen. Zes op de tien internetters maakten daarbij gebruik van mobiele apparatuur om te internetten.
Onder mobiele apparatuur worden laptops, mobiele telefoons en tablets verstaan. De smartphone wordt door 47 procent van de internetbevolking gebruikt en is daarmee het populairst. De laptop volgt met 34 procent en 19 procent van de internetgebruikers gebruikt een tablet.
Het gebruik van mobiel internet is vooral onder jongeren van 12 tot 25 jaar sterk toegenomen. 86 procent van deze leeftijdsgroep is regelmatig mobiel online, tegen 21 procent in 2007. Ook in andere leeftijdsgroepen is het mobiele internetgebruik in de afgelopen jaren fors toegenomen. Onder 64- tot 75-jarige internetters is het gebruik van mobiele apparatuur met 21 procent het laagst. Gebruikers van mobiele telefoons zijn het actiefst op internet. Twee derde van de smartphone-eigenaren gaat daarmee elke dag of bijna elke dag online. De telefoon wordt vooral gebruikt om te e-mailen, sociale netwerken te gebruiken en het nieuws te lezen. Van de mensen die nooit mobiel internetten, zegt 73 procent dat ze geen internet nodig hebben buiten werk of huis. 16 procent vindt mobiel internet te duur en 11 procent weet niet hoe het werkt.

Meer nieuws & blogs, oktober 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73