Volg ons op sociale media

Nieuw kabinet: 'online privacy beter beschermen'

Geplaatst op 29 oktober 2012 om 17:10

Uit het regeerakkoord van VVD en PvdA blijkt dat het nieuwe kabinet online privacy beter wil beschermen. Ook  cybercrime wordt harder aangepakt.
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) krijgt meer bevoegdheden om de privacy te waarborgen, zo staat in het regeerakkoord. Ook mag het CBP onder het kabinet Rutte-II meer boetes uitdelen. Bij het aanleggen van databestanden moet de bescherming van persoonsgegevens centraal staan. Wie zo'n bestand aanlegt dient een zogenaamd privacy impact assessment (PIA) te maken, waarin wordt geëvalueerd of de privacy voldoende veilig wordt gesteld.
Daarnaast vinden VVD en PvdA dat er sprake is van toenemende bedreigingen en kwetsbaarheden op het terrein van cybersecurity. Die wil men het hoofd bieden "door krachten te bundelen met alle belanghebbenden, de opsporingscapaciteit te versterken en het juridisch instrumentarium aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden."
Het Europeese verdrag tegen internetpiraterij ACTA krijgt in de huidige vorm geen steun van het kabinet.

Meer nieuws & blogs, oktober 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73