Volg ons op sociale media

Malware steelt afbeeldingen

Geplaatst op 5 november 2012 om 09:50

Er is een nieuwe malware ontdekt die geen documenten of wachtwoorden steelt, maar foto's en andere afbeeldingen. De gestolen plaatjes worden vervolgens naar een FTP-server geüpload. De 'Pixsteal' Trojan zoekt op besmette computers naar .JPG, .JPEG en .DMP-bestanden. De eerste twee extensies zijn van afbeeldingen, terwijl DMP-bestanden informatie bevatten waarom een bepaald systeem onverwacht is gestopt met werken.
De beelden maken duidelijk dat de malware, onder de naam TSPY_PIXCTEAL.A de van verschillende schijven verzamelde bestanden kopieert naar C:\drive. Vervolgens worden de afbeeldingen naar een FTP-server gekopieerd.
Gebruikers gebruiken vaak foto’s voor het opslaan van informatie, zowel persoonlijke als werkgerelateerde. Daarom is het aannemelijk dat de verzamelde foto's voor identiteitsdiefstal, afpersing en zelfs toekomstige aanvallen kunnen worden gebruikt. Een scan van een rijbewijs of paspoort zou zo in handen van criminelen kunnen komen. De Pixsteal Trojan – die alleen actief is op Windowscomputers – verspreidt zich via andere malware die al op het systeem actief is en via drive-by downloads.

Meer nieuws & blogs, november 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73