Volg ons op sociale media

D66 wil aanpassing cookiewet

Geplaatst op 21 november 2012 om 10:15

D66 wil de cookiewet aanpassen zodat meer cookies automatisch en zonder expliciete toestemming geplaatst mogen worden door websites. Dit heeft Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66 laten weten, zo meldt NU.nl. Zijn partij dient woensdag een voorstel in.
Verhoeven wil cookies verdelen in drie categorieën: functionele cookies die altijd toegestaan zijn, tracking cookies waarvoor toestemming gevraagd moet worden en een nieuwe categorie van first party-cookies die van de website zelf afkomstig zijn en niet gedeeld worden met derden.
Momenteel moet er voor alle cookies, behalve functionele cookies, expliciet toestemming gevraagd worden. Dit zorgt bijvoorbeeld voor pop-ups op websites en maakt bij weigering sommige pagina’s onbruikbaar of incompleet.

Meer nieuws & blogs, november 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73