Volg ons op sociale media

Veel ICT-resellers nog niet klaar voor de cloud

Geplaatst op 21 november 2012 om 16:00

30 procent van de resellers heeft nog geen cloud-plannen, zo blijkt uit onderzoek dat Keala Consultancy in opdracht van CA Technologies en Copaco onder honderdvijftig Nederlandse resellers heeft uitgevoerd. En dat terwijl de vraag naar cloud-oplossingen de afgelopen twaalf maanden fors is gestegen en de overgrote meerderheid van de Nederlandse resellers verwacht dat deze trend de komende jaren verder zal doorzetten. Met name de vraag naar SaaS-oplossingen neemt sterk toe, meldt ChannelConnect.
Hoewel de meeste ICT-resellers inmiddels met de cloud bezig zijn, loopt de mate waarin zij actief zijn in de cloud-markt nog sterk uiteen. Bijna 15 procent van de resellers geeft aan al vrijwel geheel te zijn overgestapt naar het aanbieden van cloud-oplossingen. Iets meer dan de helft (57 procent) zegt zich momenteel in een overgangsfase te bevinden, waarbij traditionele on-premise producten met cloud-varianten worden gecombineerd. Iets meer dan 70 procent van de resellers is al volop bezig met de cloud of bereidt zich hier op voor. Daarentegen geeft ruim 30 procent aan, nog geen serieuze plannen te hebben om met cloud-proposities te gaan aanbieden. Voor deze groep resellers die alsnog de overstap van traditionele reseller naar service consultancy organisatie willen maken, biedt het in IT-management oplossingen gespecialiseerde CA, in samenwerking met distributeur Copaco, hulp met het MSP-programma, waarmee resellers deze transitie succesvol kunnen maken.

Meer nieuws & blogs, november 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73