Volg ons op sociale media

Verouderde website oorzaak Diginotar-hack

Geplaatst op 19 november 2012 om 09:30

De inbraak bij Diginotar was mogelijk omdat het bedrijf met de software voor de website dertig updates achterliep. Ook blijkt dat nieuws over de hack pas naar buiten kwam, toen de hacker al ruim een maand niet meer actief was.
Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ITsec in opdracht van Diginotar, dat werd uitgevoerd voor het publiek worden van het lek. Dit meldt NU.nl dat een juridische procedure heeft gevoerd om het rapport in handen te krijgen. NU.nl kreeg het rapport van ITsec in handen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur bij de OPTA. Dat weigerde in eerste instantie het rapport vrij te geven, maar na een juridische procedure werd het rapport alsnog openbaar gemaakt.
Diginotar was een Nederlands bedrijf dat digitale beveiligingscertificaten uitgaf, die de afkomst van websites moesten garanderen. Ook de overheid gebruikte deze certificaten, die werden gekaapt door een hacker.
Daardoor werd onder andere het overheidssysteem DigiD onveilig. Ook kon de regering van Iran internetgebruikers 'afluisteren' over een verbinding die veilig leek.

Meer nieuws & blogs, november 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73