Volg ons op sociale media

ICTWaarborg: “Gang naar rechter nu overbodig”

Geplaatst op 3 december 2012 om 10:10

Brancheorganisatie ICTWaarborg komt met een speciaal op de ICT-markt gerichte set algemene voorwaarden voor business to business-overeenkomsten. Uniek daarbij is een regeling voor geschilbeslechting die de gang naar de rechter overbodig maakt.

Bedrijfsgerichte voorwaarden

Ieder bedrijf hanteert algemene voorwaarden, maar gewoonlijk is het kenmerk daarvan dat ze inderdaad zeer algemeen zijn. En dat terwijl veel bedrijven behoefte hebben aan voorwaarden die specifiek zijn gericht op hun activiteiten. Vandaar dat ICTWaarborg nu komt met voorwaarden die geschikt zijn voor zakelijke dienstverleners, zoals automatiseerders, webhosters en internetdienstverleners. Daarin is speciaal aandacht besteed aan zaken als de ontwikkeling van (web)applicaties, hosting, SaaS en hardware.

Unieke geschilregeling

“Consumenten kunnen vaak naar een geschillencommissie als zij problemen hebben met een bedrijf, maar zakelijke partijen kennen die mogelijkheid niet”, zegt Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg. “Zij moeten gewoonlijk naar de rechter en dat brengt nogal wat kosten met zich mee. Vandaar dat het voor ons een prioriteit was onze deelnemers en hun klanten ook een laagdrempelige geschilregeling te bieden.”

Het resultaat is een specifieke mediationregeling, gemaakt in samenwerking met de gespecialiseerde juristen van ICTRecht, het juridisch adviesbureau dat samen met ICTWaarborg ook de set algemene voorwaarden heeft ontwikkeld. “De gang naar de rechter is voortaan overbodig, want voor € 375,00 is je geschil opgelost”, zegt Vale. “Laagdrempeliger kan niet, want voor dat geld kom je nog niet eens de rechtbank binnen als je een zakelijk geschil hebt. Het zal duidelijk zijn dat de bedrijven die bij ons zijn aangesloten hun klanten nu een zekerheid kunnen bieden die zij nergens anders krijgen.”

Meer nieuws & blogs, december 2012

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73