Volg ons op sociale media

Lichte groei verwacht voor ICT-markt

Geplaatst op 9 januari 2013 om 08:35

In 2013 zal de ICT-markt zich voorzichtig herstellen met een verwachte groei van 0,3%, dit ten opzichte van een daling van 0,5% in 2012. Met name de softwaremarkt loopt voorop met een stijging in softwarebestedingen van 2,5%. Voor applicatiesoftware wordt zelfs een stijging van 4% verwacht.
Dit blijkt uit voorlopige cijfers die zijn gebaseerd op onderzoek van Keala Consultancy onder ICT-gebruikers ten behoeve van de jaarlijkse ICT Marktmonitor van Nederland ICT. Hiermee onderscheidt de ICT-sector zich positief ten opzichte van de totale Nederlandse economie, waarvoor het CPB recentelijk nog een lichte krimp voorspelde voor 2013.
Met name de markten voor dienstverlening (-3,4%) en hardware & kantoortechnologie (-5,7%) ondervonden in 2012 de gevolgen van de economische krimp. In 2013 lopen de bestedingen in hardware en kantoortechnologie nog licht terug met 0,4%. Uitgestelde hardwarebestedingen en de opkomst van diverse mobiele apparaten lijken de cijfers goed te doen.
In 2012 groeiden de softwarebestedingen met 2,5%. Voor applicaties gaat het zelfs om een groei van 4%. Dit geldt voor zowel bedrijfsapplicaties als apps voor tablets en smartphones. Verwacht wordt dat deze groei doorzet in 2013. De softwaresector lijkt dan ook minder last te hebben van de negatieve effecten van de economische crisis.
De telecombestedingen groeiden in 2012 in totaal met 1,1%. De voorlopige verwachting voor 2013 is dat de telecombestedingen groeien met totaal 1,6 %, terwijl ook de tv-diensten met 2% toenemen.

Meer nieuws & blogs, januari 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73