Volg ons op sociale media

IE niet geliefd als het om veiligheid gaat

Geplaatst op 27 maart 2013 om 17:05

Internet Explorer mag kan wel de populairste browser op het web zijn, bij security-bewuste gebruikers is Microsoft's browser niet geliefd, zo meldt Security.nl. Deze wetenschap wordt ontleend aan een onderzoek dat het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives deed onder ruim 4.700 gebruikers met interesse in anti-virussoftware. AV-Comparatives test en vergelijkt virusscanners.

Onder de gebruikers is Firefox met 39% de populairste browser, gevolgd door Google Chrome (35%). Internet Explorer is derde, met 14,4%. Op de vierde plek staat Opera, dat door 6,5% wordt gebruikt. In de algemene statistieken heeft Opera een aandeel van 1,5% en schommelt IE tussen de 55% en 35%.

In Azië en Amerika is Chrome populairder dan Firefox, maar in het totaal is Mozilla's browser het populairst. Windows 7 is onder de ondervraagde gebruikers met zo'n 62% het populairste besturingssysteem. Windows 8 heeft wat dat betreft nog een achterstand goed te maken, al is het aandeel inmiddels wel groter dan dat van Windows XP, 17% tegenover 12,5%.

 

Meer nieuws & blogs, maart 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73