Volg ons op sociale media

Groot productiviteitsverlies bij niet-gespecialiseerde IT-managers

Geplaatst op 29 april 2013 om 10:55

Kleine bedrijven die niet-gespecialiseerde medewerkers de verantwoordelijkheid geven voor IT-werkzaamheden lijden jaarlijks een fors verlies aan productiviteit. Dat blijkt uit een studie die in opdracht van Microsoft is verricht. Daarbij werd gekeken wat de gevolgen zijn als zogenaamde onvrijwillige IT-managers worden belast met IT-werkzaamheden.

De studie van AMI-Partners richtte zich op de rol van de onvrijwillige IT-managers van kleine bedrijven met minder dan 100 werknemers in Australië , Brazilië, Chili, India en de Verenigde Staten. Men concludeerde dat ongeveer 3,8 miljoen kleine bedrijven hebben te maken met managers die IT-werkzaamheden krijgen toebedeeld, hoewel dat niet hun primaire taak is. Door die bedrijven wordt 83 miljard dollar uitgegeven aan IT en communicatie, maar daar staat volgens AMI-Partners tegenover dat het verlies van productiviteit door een niet-gespecialiseerde IT-manager te gebruiken maar liefst 24 miljard dollar kost.

Die situatie ontstaat doordat veel kleine bedrijven niet het budget hebben voor een goede IT-ondersteuning, zodat ze vertrouwen op de meeste technische persoon in het bedrijf als het om IT-werkzaamheden gaat. Het gemiddelde productiviteitsverlies zou 6 uur per week bedragen. Volgens het onderzoek heeft dertig procent van alle ondervraagde onvrijwillige IT-managers het gevoel dat het IT-beheer een overlast is, terwijl zesentwintig procent zelfs aangaf zich niet gekwalificeerd te voelen om IT te beheren. Het benutten van cloud-diensten zou volgens de onderzoekers een oplossing kunnen zijn voor veel bedrijven zich in zo'n situatie bevinden.

Meer nieuws & blogs, april 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73