Volg ons op sociale media

Helft van mobiele dataverkeer is video

Geplaatst op 22 april 2013 om 12:05

Volgens nu.nl bestaat de helft van het mobile dataverkeer uit video. Dit werd afgeleid uit gegevens van Vodafone en T-Mobile. KPN wilde geen cijfers vrijgeven. Volgens Vodafone toont een snelle oppervlakkige analyse op basis van volume dat ongeveer 50 procent van het dataverkeer op het Vodafone-netwerk uit video bestaat.
T-Mobile geeft aan dat zo'n 20 procent van het dataverkeer bestaat uit 'puur video': mensen die rechtstreeks via videowebsites als Youtube naar filmpjes kijken. Maar als video’s worden meegeteld die worden bekeken via social media, maar ook bijvoorbeeld Facetime en Skype, dan komt T-Mobile ook tot ongeveer de helft.
De provider zegt dat het aandeel van video gestaag groeit, en verwacht dat die trend zich met de introductie van 4G zal doorzetten. Volgens Vodafone ligt ht in de lijn der verwachting dat mensen met 4G steeds meer video zullen kijken, omdat de grotere bandbreedte de gebruikservaring beter maakt.

Meer nieuws & blogs, april 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73