Volg ons op sociale media

Tablet haalt pc en laptop in

Geplaatst op 2 april 2013 om 11:30

Dit jaar zal de tablet de desktop inhalen qua verkoop. Volgend jaar moet ook de laptop de razend populaire tablet voor gaan laten, zo is de verwachting van marktonderzoeksbureau IDC.
IDC voorziet dat dit jaar wereldwijd bijna de helft meer tablets zullen worden verkocht dan in 2012. De verkoop van vaste pc's zou met 4,3 procent dalen, de verkoop van laptops zou nog lichtjes met 0,9% stijgen. In 2014 is het volgens IDC gedaan met de hegemonie van de laptop en zullen er dan meer tablets worden verkocht.
Een herstel van de tanende pc-markt zit er voorlopig niet in. De maandelijkse PC Tracker van IDC liet eerder deze maand al zien dat het nog slechter dan verwacht gaat in de pc-markt. In plaats van een daling van 7,7 procent dit kwartaal, stevent de verkoop af op een daling van 10 procent voor de verkoop van computers.

Smartphone is topper
De absolute publiekslieveling dit jaar wordt de smartphone, met 918,6 miljoen verkochte stuks. IDC voorspelt ook dat de globale smartphonemarkt volgend jaar de magische drempel van 1 miljard verkochte exemplaren nipt zal overschrijden. 

Meer nieuws & blogs, april 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73