Volg ons op sociale media

Webwinkelmarkt groeit, maar is vaak niet goed beveiligd

Geplaatst op 2 april 2013 om 11:00

De webwinkelmarkt groeit nog steeds, in 2012 met 13 procent. Nederlanders bestellen 240.000 keer per dag iets online via een webwinkel. Ook de omzet steeg met 9 procent, hoewel het bedrag dat consumenten gemiddeld per bestelling uitgeven iets daalde, zo meldt nu.nl. In totaal 10,58 miljoen Nederlanders deden vorig jaar een aankoop via internet.
Dat is een stijging van 4 procent en betekent dat er 400.000 mensen voor het eerst een product kochten via een webwinkel.

Onveilig
Helaas zijn er niet alleen positieve geluiden te melden over webwinkels. Zo zijn de kleinere vaak niet voldoende beveiligd, zo blijkt uit een onderzoek dat het beveiligingsbedrijf Digisafe uitvoerde in opdracht van NRC. Zo worden updates van standaard softwarepakketten niet uitgevoerd.
Uit een niet representatieve steekproef onder zestig willekeurige webwinkels bleek dat de helft beveiligingslekken heeft. Bij één op de vijf sites is de klantendatabase voor hackers zichtbaar via een SQL-lek Daarnaast onderzocht Digisafe de websites van dertien verschillende keurmerken: slechts vijf hebben een website zonder beveiligingslekken. 

Meer nieuws & blogs, april 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73