Volg ons op sociale media

Geen heffing meer op SSD

Geplaatst op 7 mei 2013 om 09:25

De thuiskopievergoeding is een levende materie, zo blijkt. De regeling ging 1 januari in en is al verschillende keren aangepast. Onlangs is dat weer gebeurd nu is besloten dat SSD's volledig buiten de thuiskopieregeling te laten. Eerder viel de externe SSD onder de categorie Externe Harddisk, maar nu moet de SSD zonder thuiskopievergoeding worden geleverd. Een leuk puzzeltje voor de tussenhandel die deze inmiddels heeft ingekocht inclusief thuiskopievergoeding.
Volgens Stichting de Thuiskopie kan degene die SSD's heeft ingekocht inclusief thuiskopievergoeding deze nog in rekening brengen bij verkoop. Dat kan nog aardige discussies opleveren met klanten die weten dat SSD's nu buiten de thuiskopieregeling vallen en het is natuurlijk ook mogelijk dat er voor een SSD die in de ene winkel wordt verkocht wel een thuiskopievergoeding moet worden betaald, terwijl dat bij de winkel daarnaast niet het geval is.

In aanvulling hierop heeft Stichting de Thuiskopie inmiddels laten weten dat partijen die problemen krijgen met de wijziging in tarieven en voorwerpen met metrekking tot de SSD zich bij haar kunnen melden. Als blijkt dat de heffing al is afgedragen aan de Thuiskopie, dan kan het bedrag worden gerestitueerd.
Meer nieuws over aanpassingen en regelingen rond de thuiskopievergoeding is te vinden in de nieuwsbrief van Stichting de Thuiskopie.

 

Meer nieuws & blogs, mei 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73