Volg ons op sociale media

AMD zakt naar vierde plaats

Geplaatst op 22 mei 2013 om 09:20

Het was een vast gegeven in de processormarkt: 1. Intel 2. AMD. Maar voor het eerst sinds de negentiger jaren staat AMD niet meer op de tweede plaats.
AMD heeft het hard te verduren op de processormarkt. De chipfabrikant was al sinds de jaren negentig de tweede grootste leverancier van processors, na Intel, maar zakt nu weg naar een vierde plaats.
Dat blijkt uit de cijfers van  IC Insights, dat een top tien van de grootste processorleveranciers van 2012 samenstelde. AMD wordt daarin voorbijgestreefd door Qualcomm die zich profileert met processors voor smartphones en Samsung, gespecialiseerd in processors voor de iPad iPhone van Apple.
Alleen Intel en AMD bouwen x86-processors die geschikt zijn voor pc’s en servers. De rest van de top tien bestaat uit fabrikanten van de mobiele ARM-chips. Vooral AMD kan maar moeilijk opboksen tegen al dat mobiel geweld en zag het aantal leveringen dalen met 21 procent.
 

Meer nieuws & blogs, mei 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73