Volg ons op sociale media

Google plaatst data van harde schijven in cloud

Geplaatst op 19 juni 2013 om 10:55

Google start met het aanbieden van het uploaden van zeer grote datasets naar zijn cloud. Bedrijven of particulieren met honderden terabytes aan data kunnen hun fysieke harde schijven per post opsturen naar Google, die de data tegen betaling uploadt naar de cloud, zo meldt Webwereld.

Via een Google Cloud Storage-programma kunnen fysieke harde schijven per post worden opgestuurd naar het bedrijf. Het gaat voorlopig om een beperkte proef van het via Google importeren van data vanaf harde schijven naar Google's cloudplatform. Concurrent Amazon biedt sinds 2009 zo’n zelfde dienst aan voor zijn online opslagdienst S3.

Google mikt op bedrijven of particulieren die de overdracht van grote datasets – in de honderden terabytes en meer, zoals het bedrijf zelf schrijft – te duur of tijdrovend vinden.

Meer nieuws & blogs, juni 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73