Volg ons op sociale media

Gratis Office voor kleine Windows 8-tablets

Geplaatst op 5 juni 2013 om 14:55

Microsoft gaat 'kleine' tablets (7 en 8 inch) met Windows 8 standaard gratis uitgerusten met Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Daarnaast krijgt de uitgeklede Windows 8-variant RT, die draait op energiezuinige ARM-processors, voortaan Outlook meegeleverd. Die mailclient bestond tot op heden nog niet voor RT, dat het moest doen met de meer basale Mail-app. De meelevering van Outlook gebeurt met de aankomende 8.1-update (codenaam Windows Blue), die naar verwachting deze herfst uitkomt.

Twee systemen
Windows 8 en Windows RT zijn twee verschillende systemen. Windows 8 is de volledige Windows-versie die alle programma's kan draaien die in eerdere versies van Windows beschikbaar zijn. Windows RT is de tabletversie waarbij alleen apps uit de Windows Store geïnstalleerd kunnen worden. Programma's die daar niet in staan, zijn niet te gebruiken.
Microsoft maakte eerder al bekend de prijs van Windows RT te verlagen om de verkoop kleinere tablets te stimuleren.
Uit een post op het officiële Windows-blog is verder duidelijk geworden dat nieuwe, small-screen x86-tablets zoals de recent aangekondigde Acer Iconia W3 uitkomen met Office Home en Student 2013 voorgeïnstalleerd.

Zakelijk gebruik niet mogelijk
Het al op Windows RT meegeleverde Office is ook de Thuis & Student-variant, die dus niet voor zakelijk gebruik dienst mag doen. Dit is voor Windows 8, op mini-tablets, straks ook het geval. Hierdoor hebben gebruikers voor zakelijke doeleinden alsnog een bedrijfslicentie nodig.

Meer nieuws & blogs, juni 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73