Volg ons op sociale media

Microsoft verlaagt prijs van Surface RT-tablet met € 150,-

Geplaatst op 15 juli 2013 om 17:20

Microsoft heeft de prijs van zowel de 32GB- als de 64GB-versie van haar Surface RT-tablet met € 150,- verlaagd. De Surface RT is een hybride combinatie van tablet en laptop, en draait op Windows RT. Dat is de afgeslankte versie van Windows 8 voor toestellen met een ARM-architectuur.
De 32GB Surface RT kost voortaan nog € 329,- in plaats van € 479,-. Voor de versie met 64GB moet voortaan € 429,- in plaats van € 579,-worden betaald. Een Touch of Type Cover kosten respectievelijk 100 en 130 euro extra.
Eerder ging Microsoft ook al van start met een speciale aanbieding voor scholen en universiteiten om de Surface RT-tablet aan een spotprijs van 191 euro aan te schaffen. Microsoft onderzoekt momenteel wel nog in samenspraak met studenten- en lerarenorganisaties hoe het de bestelprocedure hiervoor kan vereenvoudigen.
Microsoft wil niet aangeven hoeveel toestellen tot nu toe werden verkocht, maar volgens enkele Microsoft-watchers heeft het bedrijf het succes van de tablet overschat en voert het daarom een prijsverlaging door in een poging om het overschot aan stock toch verkocht te krijgen.
Surface-eigenaars zullen hun toestel ook gratis kunnen updaten naar Windows 8.1, wanneer Microsoft deze versie later dit jaar voor het publiek beschikbaar maakt. Windows 8.1 belooft onder meer een verbeterde werking van de Surface in portretmodus, een nieuwe Start-knop en andere prestatie- en gebruiksverbeteringen, zo meldt ZDNet.

Meer nieuws & blogs, juli 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73