Volg ons op sociale media

Oplichters hebben het voorzien op IT'ers op LinkedIn

Geplaatst op 3 juli 2013 om 13:15

Oplichters die zich specifiek richten op ICT-professionals zijn actief op het sociale medium. Deze waarschuwing komt van De LinkedIn-groep Dutch ICT Professionals.
Nederlandse ondernemers met een buitenlandse achtergrond zouden via LinkedIn IT-professionals benaderen, waarbij zogenaamd een Nederlands kantoor zou worden opgezet voor een buitenlands bedrijf, zo meldt AutonatiseringsGids. Geïnteresseerden moeten zich eerst voor een fors bedrag ‘inkopen’ in het buitenlandse bedrijf.
IT-professionals die op deze manier worden benaderd met een voorstel doen er goed aan altijd de antecedenten van de afzender te controleren. Dit omdat het LinkedIn-profiel soms al duidelijk kan maken dat er iets niet deugt, zoals onware, onwaarschijnlijke of niet te verifiëren informatie in het profiel.
Vraag daarnaast om referenties en check die ook. Denk daarbij onder andere aan de Kamer van Koophandel, je adviseur bij de bank, andere ondernemers of een accountant. Vraag altijd om een ondernemingsplan of een prospectus. Kijk ook welke zekerheden er zijn als er geld wordt overgemaakt naar het buitenland.
Hoeveel Nederlandse IT-professionals inmiddels zijn benaderd door de oplichters is niet bekend.

Meer nieuws & blogs, juli 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73