Volg ons op sociale media

Steeds meer mensen kopen online

Geplaatst op 16 juli 2013 om 09:50

Postorderbedrijven en internetwinkels boekten net als in april een omzetgroei met dubbele cijfers. De omzet was in mei 11 procent hoger dan een jaar geleden.
Vier op de vijf Nederlandse internetgebruikers kochten afgelopen jaar een product of dienst online, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Van deze 9,8 miljoen webshoppers rekent het CBS er 7,1 miljoen tot de groep van frequente webkopers.
Het aantal ‘frequente e-shoppers’ (iemand die in de drie maanden voor de CBS-peiling nog een aankoop online deed) in ons land is opgelopen tot 7,1 miljoen Nederlanders ofwel 58 procent van de internetgebruikers. Dit percentage lag in de eerste helft van 2011 nog op 55 procent, net als in 2010. Na een periode van stagnatie is het aantal regelmatige webkopers dus weer gegroeid. 

Minder omzet non-food
Volgens het CBS was de omzet van de detailhandel kwam in mei 0,6 procent lager dan in mei 2012. Het volume was 3,0 procent kleiner, terwijl de prijzen 2,5 procent hoger waren.
 Winkels in non-foodartikelen leverden in mei bijna 4 procent aan omzet in. Winkels in consumentenelektronica en doe-het-zelfwinkels noteerden daarbij de grootste omzetdalingen. 


Meer nieuws & blogs, juli 2013

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73