Volg ons op sociale media

De (financiële) voordelen van de juiste juridische documenten

Geplaatst op 16 januari 2015 om 13:35

Kennis is macht…. en u kunt er ook geld mee verdienen. Of besparen; het is maar net hoe u het bekijkt. Dat geldt zeker voor degenen die zich juridisch goed hebben voorbereid. Zij besparen zich duizenden euro's aan schadeclaims en hebben zich ingedekt tegen onverwachte gebreken als hun leverancier in de fout gaat.

ICTWaarborg biedt u dezelfde zekerheid. Tijdens de bijeenkomsten van de ICTWaarborg Academy voor B2B- en B2C-bedrijven krijgt u inzicht in de werking van algemene voorwaarden, SLA's en inkoopvoorwaarden. Zijn die van de andere partij dan trekt u gegarandeerd aan het kortste eind, maar gebruikt u uw eigen ICTWaarborg-voorwaarden dan zit u safe.

Algemene voorwaarden
Zeker als u B2B-zaken doet zijn goede eigen algemene voorwaarden een zegen. Zulke voorwaarden zelf opstellen is niet makkelijk, daarom heeft ICTWaarborg dat gedaan. Algemeen geaccepteerde voorwaarden, opgesteld door uw eigen brancheorganisatie. Ze besparen u schadeclaims en zorgen.

Mediation
Stel: u en uw klant hebben een probleem waar u samen niet uitkomt. Wie naar de rechter gaat weet twee dingen zeker: het kost veel geld en levert sowieso een verstoorde relatie op. In dat geval biedt de mediation-mogelijkheid, als onderdeel van de B2B-voorwaarden van ICTWaarborg, uitkomst. We vertellen u waarom.

Inkoopvoorwaarden
Inkoopvoorwaarden alleen voor grote bedrijven? Wie dat denkt doet zichzelf tekort. Ook u zult bijvoorbeeld een eigen website hebben, maar heeft u ook de rechten op het ontwerp, de inhoud, uw eigen logo? Als die in handen zijn van de ontwerper en wilt u de website later veranderen of bij een ander hosten, dan kost u dat gegarandeerd ellende en geld. Of u werkt met freelancers waarmee afspraken over geheimhouding, concurrentie of aansprakelijkheid moeten worden gemaakt. De eigen inkoopvoorwaarden van ICTWaarborg regelen zulke zaken; zij zijn uw verzekering.

SLA
Wanneer u met een andere partij een Service Level Agreement (SLA) overeenkomt, is het zaak uw risico's, zoals schadevergoedingen, zoveel mogelijk te beperken. Juridisch bezien nog een vrij technische zaak, maar met de standaard-SLA van ICTWaarborg verschaft u uzelf de grootst mogelijke zekerheid. Tijdens de ICTWaarborg Academy-bijeenkomst wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Uw zaken goed regelen kost slechts een investering van 1 middag. Geef u hier op voor een van de volgende gratis juridische trainingen in hotel Van der Valk in Houten:

5 februari      - algemene voorwaarden B2B, inkoopvoorwaarden, SLA, mediation

12 februari    - algemene voorwaarden B2C, bemiddeling, mediation, inkoopvoorwaarden, SLA

De kosten van deze training bedragen € 195,--

Bent u al deelnemer? Dan is de training gratis.

Meer nieuws & blogs, januari 2015

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73