Volg ons op sociale media

ICTWaarborg nu ook de brancheorganisatie voor Telecom

Geplaatst op 1 september 2015 om 16:10

Brancheorganisatie ICTWaarborg is dé belangenbehartiger voor de ICT-branche en biedt duidelijkheid en zekerheid. Zowel aangesloten ICT-bedrijven als klanten van aangesloten bedrijven maken gebruik van haar dienstverlening. Steeds meer van de deelnemers van ICTWaarborg zijn actief in telecom. Vandaar dat de brancheorganisatie nu ook een branche Telecom heeft opgericht om telecom-resellers en -dienstverleners te kunnen ondersteunen. Directeur Daniëlle Evers vertelt hoe.

Welke diensten biedt ICTWaarborg voor resellers?                       

“Belangrijk zijn de zekerheden die we bieden, niet alleen voor onze deelnemers, maar ook voor hun klanten. Zij kunnen ergens op terugvallen, zelfs als een bedrijf toch failliet mocht gaan. Er kan gebruik worden gemaakt van een bemiddelingsregeling, er is een goede gedragscode en we bieden een lucratief voordeelprogramma. Daarnaast ontwikkelen we de beste juridische documenten, zoals algemene voorwaarden, SLA’s en inkoopvoorwaarden. Hierbij geniet de deelnemer van voorwaarden die makkelijker worden geaccepteerd omdat ze afkomstig zijn van een brancheorganisatie. Belangrijk voor hem is ook dat hij veel kosten kan besparen omdat er geen eigen jurist hoeft te worden ingeschakeld om een pakket voorwaarden te laten opstellen. En wat de juridische kant betreft, zijn onze voorwaarden altijd up to date.”

Waarom hebben jullie een branche Telecom op gericht?                                

“Markten ontwikkelen zich. Ooit zijn we begonnen als brancheorganisatie voor computerwinkels, toen nog het enige verkoopkanaal voor computers. Vervolgens kwamen de webwinkels, de servicebedrijven en nam de gehele automatiseringsmarkt een vlucht. Daarin moet je meegroeien en dat hebben wij als brancheorganisatie ook altijd gedaan. Dat daar nu telecom bij komt, is dus niet meer dan een logische ontwikkeling van de markt. De realiteit is dat steeds meer van onze deelnemers zich inmiddels bezighouden met telecom, mede door de opkomst van VoIP. Bij hen is een grote vraag naar diensten en producten die ondersteunen bij telecom. Daarnaast neemt de vraag om professionele ondersteuning van telecombedrijven (winkels, servicebedrijven en zakelijke dienstverleners) toe.”

Is ICTWaarborg er ook voor partijen die oorspronkelijk uit telecom komen?
“Natuurlijk zijn we er voor alle partijen. Als de foto- en filmbranche zich alleen had beperkt tot de oorspronkelijke analoge sector en video en digitale fotografie had uitgesloten dan was ze er al lang niet meer geweest. Je moet wel met je tijd en de ontwikkelingen meegaan.”

Wat voor initiatieven hebben jullie nog meer naast jullie diensten?
“We lanceren regelmatig nieuwe concepten zoals OndernemersPC, Huisautomatisering en ICTKeurmerk. Daarmee wordt onze deelnemers new business geboden. Dat gebeurt ook met een symposium als Reseller Gezocht waarin we samen met onze deelnemers actief op zoek gaan naar nieuwe kansen. Jaarlijks is er de drukbezochte ICTVakdag en reiken we de ICTWaarborg Awards uit. Eigenlijk organiseren we iedere maand wel een evenement. 17 september is er bijvoorbeeld het congres ‘ICT2016’, een vooruitblik op de ontwikkelingen die de ICT-branche in 2016 kan verwachten.”

Jullie certificeren ook?                                                                                      

“Ja, onze deelnemers kunnen zich door ICTWaarborg laten certificeren, wat bijdraagt tot de professionele uitstraling en betrouwbaarheid van het bedrijf en bovendien voorkomt het problemen doordat daarbij goed wordt nagegaan of het bedrijf aan een aantal wettelijke eisen voldoet.

Daarnaast biedt ICTWaarborg verschillende vormen van geschillenbeslechting en we springen bij wanneer ondernemers in zwaar weer komen. Onze drukbezochte portals ondersteunen onze deelnemers in hun marketing en de reviews daarop getuigen van het werk van de deelnemer. Aansluiting bij ICTWaarborg voorkomt bovendien vervuiling op het internet, omdat de boze klant eerst contact zal leggen met ons voordat hij verschillende fora voltypt. We zijn er, zelfs wanneer een deelnemer onverhoopt zijn deuren moet sluiten.”

Komt er net als Automatiseerder.nl nu ook een portal om betrouwbare Telecomdienstverleners te vinden?                                       

“Ja, deze week lanceren we de portal Telecomdienstverleners.nl om zowel de consument als zakelijke klant de weg te wijzen naar betrouwbare telecomdienstverleners.”

Voor welke resellers is aansluiting bij de branche Telecom interessant?
“Eigenlijk voor iedereen, vind ik. Of je nou groot of klein bent, hetgeen wij bieden is zodanig dat er voor iedereen voordelen zijn. Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuwe initiatieven die aantrekkelijk zijn voor onze deelnemers. Om in de trant van de telecom te blijven: wat dat betreft laten we voortdurend van ons horen.”

Meer nieuws & blogs, september 2015

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73