Volg ons op sociale media

Zo grijpt u IoT-kansen met beide handen aan

Geplaatst op 8 juni 2016 om 15:15

Zo grijpt u IoT-kansen met beide handen aan

Het afgelopen jaar zijn veel bedrijven initiatieven gestart om het Internet of Things (IoT) concreet in te kunnen zetten. TBM bericht hier regelmatig over. Een aantal van deze initiatieven moet de IT-reseller helpen om met het IoT aan de slag te gaan. Om de reseller te ondersteunen de kansen van het Internet of Things te benutten organiseert ICTWaarborg een inspiratiesessie bij Apple.
 
Het Internet of Things, waarbij apparaten met elkaar zijn verbonden via het internet en data kunnen uitwisselen, heeft zich de afgelopen jaren omgevormd van een hype tot verschillende con- crete oplossingen. Deze verschuiving van hype naar trend werd in 2014 officieel bevestigd door Gartner. Het onderzoeksbureau verklaarde dat het IoT de belangrijkste trend van dat jaar zou zijn. Daarnaast waarschuwde het dat deze trend de bedrijfsvoering van onder andere IT-resellers zou ontwrichten, wanneer zij het IoT links zouden laten liggen. Vanaf dat moment zijn bedrijven hard aan de slag gegaan om hun concurrentie voor te blijven en zijn zij verschillende Internet of Things-oplossingen gaan ontwikkelen. Dit hebben we het afgelopen jaar goed kunnen merken. Onder andere TBM heeft regelmatig berichten geplaatst over nieuwe initiatieven die worden gestart op het gebied van het IoT. Een groot deel hiervan is bovendien bedoeld om IT-resellers ondersteuning te bieden bij hun bedrijfsvoering. Zo besloot distributeur Capesto- ne zijn resellers databundels aan te bieden, die geschikt zijn voor Internet of Things-hardware. Ook telecomleverancier KPN probeert drempels als kosten, verbruik en energie voor resellers weg te nemen door een LoRa-netwerk voor Internet of Things-toepassingen uit te rollen in de Rand- stad. Verder kondigde Salesforce een Internet of Things-cloud aan, waarmee bedrijven IoT-data kunnen verbinden met andere klantinformatie.
 
Producten ontwikkelen waar resellers direct mee aan de slag kunnen, is een belangrijke eerste stap. Echter, volgens Gartner kunnen resellers werkelijk succes behalen wanneer zij kennis, innovatie, snelheid en strategie combineren. Op dit vlak wil ICTWaarborg haar steentje bijdragen en introduceert daarom zogenaamde Inspiratie-sessies. Resellers kunnen bij de Inspiratiesessies terecht om meer te leren over huisautomatisering, oftewel Internet of Things-oplossingen voor huizen of kantoorpanden. Deze oplossingen worden ingezet om energie te besparen, de beveiliging te verhogen of het comfort te vergroten. Worden er op dit moment nieuwe technologieën ontwikkeld? Dan zijn de ICTWaarborg-huisautomatiseerders daar via deze Inspiratiesessies als eerste van op de hoogte en krijgen zij als eerste de tips voor de verkoop van deze oplossingen. 

 

Meer nieuws & blogs, juni 2016

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73