Volg ons op sociale media

ICTWaarborg-deelnemer Compèl Computers maakt huisautomatisering tastbaar

Geplaatst op 9 juni 2016 om 15:30

ICTWaarborg-deelnemer Compèl Computers maakt huisautomatisering tastbaar 

ICTWaarborg-deelnemer en huisautomatiseerder Compèl Computers heeft een inventieve manier gevonden om huisautomatisering tastbaar te maken voor zijn klanten. De automatiseerder uit Winsum, Groningen, heeft een ware woonkamer in zijn winkel gezet waarin het huisautomatiseringsoplossingen demonstreert. 

Mensen die binnenlopen bij ICTWaarborg-deelnemer Compèl Computers kijken sinds twee weken verbaasd op. In de winkel is namelijk een woonkamer ingericht. Verkoper Peter Westra legt uit dat hij en zijn collega’s merkten dat wanneer zij het met mensen hadden over huisautomatisering, niet direct de voordelen werden gezien. “Het was duidelijk dat we dit concept tastbaarder moesten maken en kwamen zo op het idee om een huiskamer met huisautomatiseringsoplossingen van leverancier Devolo te bouwen.” Mensen die de winkel in komen kunnen de mogelijkheden daardoor met eigen ogen zien en zelfs uitproberen. Zo ligt er een iPad in de woonkamer waarop de Home Control-applicatie staat, die een overzicht toont van de aangesloten sensoren en bestuurt deze.

“Met de iPad kunnen bijvoorbeeld de lamp en tv worden geactiveerd”, licht Westra toe. “Daarnaast is er door ons een aanwezigheid- en afwezigheidscenario ingebouwd. Wanneer het aanwezigheidscenario draait, zijn de lichten aan en als de deur opengaat worden deze lichten automatisch gedimd. In het afwezigheidscenario gaat er een alarm af, wordt er een melding naar de Home Control gestuurd en krijgen de lampen een rode kleur wanneer er beweging wordt gedetecteerd bij de vensters en deur.”

Volgens Westra trekt de woonkamer onmiddellijk de aandacht. “De meesten zijn daarna heel enthousiast over het concept. Anderen moeten nog iets meer uitleg krijgen over wat er naast de getoonde voorbeelden nog mogelijk is, maar de vraag over de huiskamer is in ieder geval meteen een opening voor een gesprek.” 

Zelf ontdekken

Naast het feit dat het concept huisautomatisering op deze manier hun klanten enthousiasmeert, is het ook voor de Compèl Computers-medewerkers zelf een uitkomst. “Tijdens het opzetten probeer je verschillende dingen uit, waardoor je steeds meer oplossingen en combinaties bedenkt”, zegt Westra. “Je leert de producten een stuk beter kennen dan door enkel de handleiding te lezen en daardoor kun je de klant ook weer beter adviseren.” Gaandeweg wil Compèl Computers de woonkamer verder uitbreiden met nieuwe toepassingen. “We willen ervoor zorgen dat het de aandacht blijft trekken.”

Bedrijven vragen advies

Niet alleen is de huiskamer erg in trek bij consumenten, ook hebben zakelijke partijen hier veel aandacht voor, merkt Westra. “Inmiddels hebben zorginstellingen en woningcorporaties ons benaderd om hen te helpen dit binnen hun organisatie op te zetten”, vertelt hij enthousiast. “Ook zijn we onlangs op een beurs geweest waar onder andere veel thuiszorgorganisaties op af zijn gekomen. De eerste opdrachten zijn hier al uit voortgekomen. Zo zie je ook maar dat je het concept huisautomatisering niet passief kan tonen en dan maar afwachten.”

Westra geeft aan dat het uiteindelijke doel van het promoten van huisautomatisering is dat Compèl Computers bekend komt te staan als dé partij in de omgeving die expert is op dit gebied.

Meer nieuws & blogs, juni 2016

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73