Volg ons op sociale media

Impact van de Europese Privacyverordening

Geplaatst op 9 september 2016 om 11:50

Tijdens ICT2017, gehouden op 8 september jl., gaf Kors Monster van ICTRecht een seminar over de nieuwe Europese Privacyverordering. Hij besprak de belangrijkste punten, overeenkomsten en verschillen uit de nieuwe Europese privacyverordening die in mei 2018 definitief in werking zal worden gesteld. Na de presentatie was het duidelijk dat er nog een aantal voorbereidingen zullen moeten worden getroffen, voordat bedrijven hier goed op voorbereid zouden zijn. In onderstaande factsheet, opgesteld door ICTRecht, kunt u de belangrijkste punten vinden. 

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gaat op de schop. Dit werd al in januari 2012 door de Europese Commissie aangekondigd, en nu heeft de plaatsvervanger van de Wbp een definitieve vorm gekregen. De (Europese) toezichthouder krijgt met de komst van de verordening tanden. Er kunnen boetes worden opgelegd van maximaal € 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

De Wbp gaat plaatsmaken voor een Europese privacyverordening, de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Deze verordening zal in heel Europa voor dezelfde regels rondom privacy gaan zorgen en brengt heel wat veranderingen met zich mee voor het bedrijfsleven. Wij hebben een aantal hoofdpunten uit de AVG voor onze deelnemers op een rij gezet. Deze kunnen zij lezen in het Kenniscentrum.

Meer nieuws & blogs, september 2016

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73