Volg ons op sociale media

Bewerkersovereenkomst - gratis voor ICTWaarborg-deelnemers

Geplaatst op 29 september 2016 om 10:50

Het runnen van een bedrijf brengt veel regelwerk met zich mee, met name aan de juridische kant. Bedrijven zien door de bomen het bos niet meer en met de nieuwe regels op privacy-gebied worden die bomen alsmaar hoger. ICTWaarborg levert u alle documenten die u nodig heeft, om u te laten doen waar u goed in bent, ondernemen.

De juridische documenten van ICTWaarborg voor B2B-bedrijven:

Bewerkersovereenkomst

In veel gevallen wordt het verwerken van persoonsgegevens uitbesteed aan een derde partij. Deze derde partij noemt de wet een bewerker. Data kan bijvoorbeeld toegankelijk zijn voor een clouddienstverlener die updates uitvoert op software, opgeslagen staan bij een hostingprovider, of beschikbaar zijn voor het marketingbedrijf dat e-mails in opdracht van klanten verzendt. Een bewerker hoeft een datalek niet te melden bij de toezichthouder. Wel moet de bewerker er zorg voor dragen dat zijn klanten deze melding tijdig bij de toezichthouder kunnen maken. Er zullen daarom schriftelijke afspraken moeten worden gemaakt waarin wordt vastgelegd op welke wijze de klanten door de bewerker op de hoogte worden gesteld van een datalek. Deze afspraken kunnen worden opgenomen in een bewerkersovereenkomst. 

De bewerkersovereenkomst kent 4 toepassingen.

Deelnemers van ICTWaarborg kunnen alle versies kosteloos downloaden via het Extranet.

Nog geen deelnemer? Klik hier om u aan te melden.

Meer nieuws & blogs, september 2016

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73