Volg ons op sociale media

Hoe kijkt de consument naar huisautomatisering?

Geplaatst op 4 januari 2017 om 15:00

Jennifer Lyklema, Industry consultant van GfK, heeft tijdens Dag van het Servicebedrijf een presentatie gegeven over Smart Homes. Zij geeft aan dat er een stijging is van het aantal unieke retail verkopen van Smart modellen in Nederland. Op het gebied van huishoudelijk apparaten en beveiliging is de grootste stijging te zien. Zo werden er in 2016 al bijna 50.000 slimme wasmachines verkocht ten opzichte van 10.000 in 2015.

‘Smart Home’
We kennen ondertussen verschillende termen voor huisautomatisering. ‘Domotica en ‘Smart Home’ zijn hier twee voorbeelden van. In haar presentatie spreekt zij over ‘Smart home’. Uit haar onderzoek is gebleken dat minder dan de helft van de consument bekend is met deze term, al is er wel een stijging waar te nemen in 2016 (38%) ten opzichte van 2015 (32%). De term ‘Smart Home’ is vooral bekend onder jonge mannen.

Huisautomatisering is de groeimarkt van de komende jaren. De vraag naar slimme oplossingen neemt toe en het is aan u om hierop in te spelen. Wilt u meer weten over haar onderzoek? Het volledige artikel is enkel en alleen toegankelijk voor huisautomatiseerders.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om deel te nemen aan Huisautomatisering? Neem dan contact met ons op.

Meer nieuws & blogs, januari 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73