Volg ons op sociale media

Huisautomatisering steeds duidelijker in beeld bij consument

Geplaatst op 11 januari 2017 om 11:00

Huisautomatisering oftewel “domotica” wordt langzamerhand steeds ondenkbaarder in huis. Volgens een artikel van Hager waren er in 2012 ongeveer 1 miljoen Smart homes en verwachten ze in 2020 dat er 18 miljoen Smart homes zullen zijn. Daarnaast zijn het aantal verbonden apparaten, met elkaar én met het internet, gigantisch gestegen. In 2014 waren er 11 miljard verbonden apparaten en de verwachting is dat dit zal stijgen tot 20 miljard in 2020. Dit zijn mooie cijfers, maar toch wordt de volle potentie nog niet benut.

Langzaam maar zeker raakt domotica, door de steeds lagere prijs en gemakkelijkere installatie, meer geïntegreerd in het gemiddelde huishouden. Bedrijven blijven telkens nieuwe toepassingen uitvinden die ons leven thuis gemakkelijker of leuker maken. Door deze veranderingen zien de consumenten ook steeds meer de toegevoegde waarde in domotica. Het wordt tegenwoordig niet meer gezien als zomaar een gadget, maar als een oplossing in huis. Er komt dan ook steeds meer vraag naar woningautomatisering.

Lees hier het volledige artikel (enkel toegankelijk voor huisautomatiseerders). Huisautomatisering is één van de innovatielabels van ICTWaarborg. Voor Huisautomatiseerders organiseren we verschillende evenementen, waardoor zij in contact komen met leveranciers van deze slimme producten. Word nu lid van de innovatielabel Huisautomatisering

Meer nieuws & blogs, januari 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73