Volg ons op sociale media

Is antivirus-software gevaarlijk?

Geplaatst op 28 februari 2017 om 10:05

Sinds eind jaren negentig duikt hij regelmatig op: de stelling dat antivirus dood is. Of: antivirus werkt niet. In extremere gevallen wordt zelfs gezegd dat antivirus-software eerder een extra gevaar oplevert voor de pc die juist beschermd moet worden. Het thema blijkt nog steeds ‘hot’. G Data bespreekt in de geschiedenis van deze trend en twee recente voorbeelden.

Het begon allemaal meer dan 18 jaar geleden toen Dr. Alan Solomon, een gerespecteerd security expert van het gelijknamige bedrijf proclameerde dat antivirussoftware dood was, tijdens een EICAR-conferentie. Het was opmerkelijk en het haalde de media. De nuance die Solomon bij zijn uitspraak aanbracht, ging in de pers echter verloren. In feite wilde hij het punt maken dat het ‘ouderwetse’ antivirus-pakket, dat zich uitsluitend verlaat op het scannen van codes tegen een database met gekende schadelijke codes (virushandtekeningen) uitgegroeid was tot een volwaardig beveiligingspakket en dat de oude benaming niet meer goed aangaf wat er beveiligd werd.

Recenter, in 2014, werd de gewraakte uitspraak herhaald door Brian Dye, toen Senior Vice President of Information Security bij Symantec, maar daarna ‘snel’ verdwenen uit de security industrie, tijdens een interview met The Wall Street Journal.

Verder lezen?

ICTWaarborg-deelnemers lezen dit volledige artikel van ICTWaarborg-partner G Data in het Kenniscentrum. Hier delen wij kennis via interessante achtergrondartikelen met onze deelnemers. Wilt u ook van deze en meer voordelen profiteren? Lees dan hier meer over het ICTWaarborg-deelnemerschap.

Meer nieuws & blogs, februari 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73