Volg ons op sociale media

Portland steekt ICT-dienstverlener hart onder de riem

Geplaatst op 16 februari 2017 om 08:45

Distributeur Portland Europe is de hoofdsponsor van de dertiende editie van de ICTWaarborg Awards. In dit interview legt George van Brugge, CEO bij Portland Europe, uit waarom deze awards zo belangrijk zijn en hoe het bedrijf zich het komende jaar voor de ICT-branche zal inzetten.

Portland Europe distribueert innovatieve software gericht op het MKB. Dit doet zij louter via resellers. Hiervoor zoekt het bedrijf 

wereldwijd naar schaalbare software van ambitieuze ontwikkelaars die beter en goedkoper is dan traditionele oplossingen. “Terwijl ontwikkelaars zich focussen op hun product en service, vermarkten wij ze bij alle resellers in de Benelux”, legt George van Brugge, CEO bij Portland, uit. 

“Als intermediair tussen ontwikkelaars en resellers werken we continu aan een duurzame relatie binnen de keten”, aldus Van Brugge. “Portland slaat de brug tussen ontwikkelaars en resellers. We helpen ze allebei, op een eigen manier.”

Hoofdsponsor ICTWaarborg Awards

Daarnaast is Portland hoofdsponsor van de ICTWaarborg Awards die 29 juni voor de dertiende keer worden uitgereikt. De reden waarom de distributeur het belangrijk vindt de ICTWaarborg Awards te ondersteunen, heeft volgens Van Brugge voornamelijk te maken met het IT-landschap dat in hoog tempo verandert en de toenemende afhankelijkheid van ICT bij bedrijven. “Ze hebben baat bij een trusted advisor die dichtbij staat en verregaand inzicht heeft in processen en ambities. Portland is 100% loyaal aan het MKB en de IT-dienstverleners die daarin een rol spelen. We steken ze graag een hart onder de riem in de vorm van een award voor uitmuntende prestaties.”

Ontwikkelingen in de markt

Samen met Van Brugge blikken we terug op de ontwikkelingen die zich het afgelopen jaar hebben voorgedaan. “Volgens mij zijn er in ieder geval drie ontwikkelingen die er echt uit zijn gesprongen in 2016”, stelt Van Brugge. “Dat is ten eerste de transitie van IT-resellers naar Managed Service Providers met monthly recurring revenue modellen en as a Service diensten specifiek gericht op het MKB. Daarnaast waren, op security gebied, de ontwikkelingen en bedreigingen van ransomware erg opvallend en uiteraard clouddiensten in het algemeen.”

Deze snelheid in ontwikkelingen zet zich ook dit jaar weer verder voort. Voor 2017 staan ons volgens Van Brugge namelijk ook nog een aantal belangrijke ontwikkelingen te wachten. “Denk bijvoorbeeld aan automation en dashboard gedreven IT-management. Verder blijft security topprioriteit. Door de blijvende dreiging van zichzelf steeds vernieuwende ransomware en bijkomende downtime blijft Business Continuity onverminderd hoog op de agenda staan.”

Briljante bundels

Niet alleen in de algehele markt, maar ook specifiek bij  Portland Europe is het afgelopen jaar veel bereikt. Zo heeft het bedrijf vorig jaar enorm geïnvesteerd in nieuw talent, nieuwe systemen en vooral het aan boord brengen van nieuwe merken om zo een nog completer portfolio voor de MSP te bieden.

Dit jaar wil Portland zich blijven inzetten om de beste distributeur te zijn in haar domein. “Daarom focussen wij ons enerzijds op nieuwe innovatieve softwareoplossingen en anderzijds het MKB”, legt Van Brugge uit. “Wendbaar als ze zijn, passen ze heel goed bij elkaar. Alles wat we doen is gericht op het boosten van hun business.”

Portland verwacht dat MSP's steeds meer proactief hun klanten gaan bedienen en de distributeur levert ze daarvoor de juiste software en oplossingen. “Bij voorkeur in de vorm van briljante bundels”, besluit Van Brugge.

Meer informatie over Portland Europe vindt u op de website https://www.portland.eu.

 

Meer nieuws & blogs, februari 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73