Volg ons op sociale media

Bedrijf wapenen tegen cybercriminaliteit. Hoe doe je dat?

Geplaatst op 24 maart 2017 om 09:00

Volgens voormalig FBI –directeur Robert Mueller zijn er twee soorten bedrijven: bedrijven die door hackers zijn overvallen en bedrijven die dat nog moet overkomen.Vaak merken bedrijven pas na maanden dat er in hun computers is ingebroken. Vaak gaat het om persoonsgegevens. Privacygevoelige informatie. Best shocking dat het eerder de vraag is wanneer het gebeurt dan of het gebeurt.

Bijna iedere ondernemer beschikt over persoonsgegevens. Houd je een adressenbestand van klanten bij? Dan verwerk je al persoonsgegevens. Zorg dus dat deze goed afgeschermd zijn voor anderen. Sinds 1 januari 2016 zijn bedrijven die persoonsgegevens verwerken, verplicht een ernstig datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De meldplicht geldt voor alle bedrijven, overheden en andere organisaties die persoonsgegevens verwerken. Maar wat betekent dat nu voor jou als ondernemer, wat zijn de regels en wat is een datalek?

Cybercriminaliteit

De meldplicht geldt voor alle bedrijven, overheden en andere organisaties die persoonsgegevens verwerken. Maar wat betekent dat nu voor jou als ondernemer, wat zijn de regels en wat is een datalek? Lees hier het volledige artikel.

Dit artikel werd geschreven door DAS.

 

Meer nieuws & blogs, maart 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73