Volg ons op sociale media

Dreiging bij mobiele apparaten neemt toe

Geplaatst op 24 maart 2017 om 09:25

In Nederland gebruikt 85% van de bevolking een smartphone. Android is hierbij het meest gebruikte besturingssysteem en daarmee een gewild doelwit voor cybercriminelen. In 2016 werden er 3.246.284 nieuwe bedreigingen voor Android waargenomen. Dit aantal valt bijna 40% hoger uit dan dat van 2015. 

Steeds meer gebruikers gaan met hun mobiele apparaten op internet. Cybercriminelen worden ook op dit gebied steeds actiever. Hierbij vallen specifiek mobiele apparaten aan. Om deze toenemende dreiging te bestrijden wordt het van belang dat de consument het updaten van de software op het apparaat regelmatig uitvoert. Daarnaast is het gebruik van een beveiligingsoplossing essentiële om ervoor te zorgen dat het toestel goed wordt beschermd.

Dit artikel waarschuwt voor de mobiele aanvallen, die flink zijn gestegen ten opzichte van 2015. Juist door deze cijfers en het vele gebruik van mobiele devices hebben wij onlangs ICTKeurmerk Apparaat geïntroduceerd. Hiermee hoeven onze Keurmeesters niet het volledige huishouden te keuren, maar kan dit op apparaatniveau. 

Er liggen hier veel business kansen voor de Keurmeesters die gecertificeerd zijn. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die het Keurmeesterschap te bieden heeft? Sluit u dan nu aan bij het inspiratielabel ICTKeurmerk.   

 

Meer nieuws & blogs, maart 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73