Volg ons op sociale media

De rol van de ICT’er en elektrotechnische installateurs

Geplaatst op 3 april 2017 om 12:00

Elk huis heeft verschillende gebruikers, ieder met hun eigen behoeften. Voor de eindgebruiker is het belangrijk dat er prettig kan worden gewoond in een veilige omgeving. Hierin liggen de komende jaren rollen weggelegd voor ICT’ers en de elektrotechnische installateur. Hager, partner van ICTWaarborg, ziet in de toekomst kansen ontstaan voor mooie samenwerkingen tussen beide branches.

Hager, opgericht in 1955 door de gebroeders Hager in Saarbrücken Duitsland, is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal acterend bedrijf met ruim 11.500 medewerkers en activiteiten in meer dan 80 landen. Gedreven door innovatie en oplossingsgerichtheid, brengen zij systemen die zich onderscheiden in kwaliteit, eenvoudig in gebruik zijn en een attractieve design hebben. Naast een aanbod van meer dan 20.000 producten in Nederland, denkt Hager graag met de klant mee.

Volgens Rick van de Westelaken, market manager bij Hager, heeft de techniek gigantische sprongen gemaakt de afgelopen 10 jaar. Zeker als het gaat om de nieuwe mogelijkheden die er ontstaan op het gebied van huisautomatiseringsproducten. De groeiende markt gaat mooie kansen bieden voor samenwerkingen tussen ICT en elektrotechnische bedrijven. “Het is zeker verstandig om als ICT’er in deze markt te stappen. Het biedt tal van nieuwe business mogelijkheden en leuke nieuwe uitdagingen!”, aldus Rick.

In een kort interview vroegen wij Rick naar zijn visie op huisautomatisering en de laatste ontwikkelingen die zich vandaag de dag op de markt afspelen. Daarnaast bespraken wij de rol van de Elektrotechnische Branche en de ICT Branche binnen de markt van huisautomatisering.

Bent u ook zo benieuwd hoe deze groeimarkt er volgens Rick uit gaat zien? Het hele interview leest u terug in het Extranet. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om zich aan te sluiten bij het inspiratielabel Huisautomatisering? Kijk dan hier. 

 

Meer nieuws & blogs, april 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73