Volg ons op sociale media

Het belang van het ICT-kanaal

Geplaatst op 7 juni 2017 om 17:20

Het afgelopen jaar ben ik naar veel verschillende evenementen geweest, waarbij het ICT-kanaal duidelijk werd gevierd. Dat is heel goed, omdat de belangrijke rol van het kanaal daarmee ook steeds meer wordt erkend. Namelijk de rol van “De partner in ICT”.

De rol van de IT-reseller wordt volgens mij steeds belangrijker. Hij of zij staat immers in direct contact met de klant en in die rol kan hij/zij een product of dienst maken of breken. Het hangt allemaal af van de benadering van de ICT-dienstverlener. Kijkt hij verder dan het aangegeven probleem? Kan hij de oplossing zo verwoorden dat de klant de kansen hierbij ziet? En wordt hij vertrouwd door de klant? Bovendien weet je als reseller precies wat er speelt bij de eindklant. Je weet waar de behoeftes liggen en waar men zich juist ontzettend aan ergert. Op die manier weet je precies waar de toegevoegde waarde ligt en kan je dat dus ook bieden.

Het is ook niet voor niets dat leveranciers hun partnerprogramma’s steeds verder uitbreiden en hun resellers voorzien in de meest uitgebreide mogelijkheden om eenvoudig en succesvol aan de slag te gaan. Bovendien investeren zij ook steeds meer in trainingen en workshops om resellers te helpen hun kennisniveau nog verder te verhogen. 

De reseller wordt op die manier steeds meer een trusted advisor. Dat moet ook wel, want de ICT-wereld beweegt ontzettend snel en dus heeft de eindklant een ICT-partner nodig die hem het juiste advies geeft. Daar zit dan ook de toegevoegde waarde van de reseller. De kunst is niet ‘iets verkopen’, maar de juiste oplossing, voor de juiste partij op het juiste moment, dat is waar het belang van de ICT-reseller in zit.

Ook wij als brancheorganisatie vinden het belangrijk om de ICT-dienstverlener te laten merken dat ze belangrijk zijn en om hen te helpen op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in deze branche. Hiervoor organiseren wij evenementen, zoals de ICTWaarborg Awards, ICTVakdag, ICT Cup en verschillende deelnemersdagen. Tevens zetten wij verschillende deelnemers in het zonnetje via interviews en spreeksessies. Ben je nieuwsgierig naar de meerwaarde van ICTWaarborg voor jouw organisatie? Neem dan contact met me op via 088 773 0072.

Meer nieuws & blogs, juni 2017

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73