Volg ons op sociale media

Work hard, play hard

Geplaatst op 23 april 2018 om 08:05

We werken met z’n allen hard. In onze branche is dat ook nodig. De ICT-branche is constant in beweging, we staan nooit stil. De ene innovatie is nog niet eens gelanceerd of de volgende wordt alweer aangekondigd. Stilstaan is achteruit gaan, dus blijven we rennen om alle ontwikkelingen bij te houden. Maar, waar hard gewerkt wordt, moet ook tijd zijn voor ontspanning en fun!

Als brancheorganisatie zijn wij dag in dag uit bezig met alle zaken die bij het ondernemen in de ICT-branche komen kijken. Juridische documenten, personeelszaken, verzekeringen, (veranderende) wetgeving… stuk voor stuk belangrijke dingen die je als ondernemer voordeel opleveren als je het goed geregeld hebt. Het zijn serieuze onderwerpen waar wij onze deelnemers in bij staan. Al die serieuze onderwerpen wisselen we graag af met wat plezier, maar daarover later meer! 

Gewijzigde wetgeving

Sinds enige maanden is het vooral de AVG die onze deelnemers bezig houdt. Op 25 mei 2018 treedt deze in werking en het vergt aardig wat tijd om een bedrijf AVG-proof te krijgen. Als het goed is, bent u als ICT-ondernemer al druk bezig met de veranderingen in uw organisatie. Het zal u dan niet ontgaan zijn dat er allerlei termen in het rond vliegen, waardoor het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. ICTWaarborg-deelnemers kunnen bij ons terecht voor advies en juridische documenten. Daarnaast hebben wij een handig stappenplan beschikbaar. Hiermee wordt het een stuk eenvoudiger om uw organisatie AVG-proof te maken. En als kers op de taart organiseren we op de dag dat de AVG inwerkingtreedt (tijdens ICT2018 op 25 mei 2018) nog een seminar, waarbij we samen puntsgewijs checken of u aan alle punten van de AVG voldoet.

Zoals ook met innovaties…

…is het ook bij wetgeving zo dat de ene wet nog niet inwerking is getreden, of de andere staat alweer klaar. Inderdaad, de Cybersecuritywet. Waar de AVG al aardig concreet is, is de Cybersecuritywet nog een stuk minder helder. Voor wie geldt het? Wat moet je als organisatie doen? Welke regels moet je volgen? Ook de Cybersecuritywet komt tijdens ICT2018 uitgebreid aan de orde. Als u werkzaam bent in de ICT-branche kunt u zich op www.ict2018.nl kosteloos inschrijven voor deze seminars.

Tijd voor ontspanning en fun

Zoals gezegd is het belangrijk ook te ontspannen en plezier te beleven met collega’s en branchegenoten. Als brancheorganisatie denken we ook op dat niveau met u mee. Zo organiseren we dit jaar de tweede editie van de ICT Cup. Deze dag strijden 48 teams uit onze branche om de ICT Cup én steunen we Stichting ALS Nederland. Ik ben trots om te kunnen vertellen dat we nu al (met nog ruim twee maanden te gaan voordat we daadwerkelijk gaan strijden om de cup) de donatie aan Stichting ALS Nederland van vorig jaar hebben overtroffen! Helaas kunt u zich niet meer inschrijven voor deelname aan de ICT Cup 2018, maar u kunt nog wel bijdragen aan de strijd tegen ALS via https:ictcup2018.alsacties.nl.   

Wilt u volgend jaar verzekerd zijn van deelname met uw team aan de ICT Cup? Neem contact met ons op voor een voorinschrijving.

Zoals u ziet: work hard, play hard! Wilt u graag meer weten over de AVG, de Cybersecuritywet, ICT2018, de ICT Cup of onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via 088 77 300 72 of info@ictwaarborg.nl.

Dit artikel van ICTWaarborg is gepubliceerd in TBM magazine, nummer 3, april 2018.

Meer nieuws & blogs, april 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73