Volg ons op sociale media

ICT2018: een mooie, succesvolle dag voor de ICT-branche

Geplaatst op 28 mei 2018 om 11:25

Afgelopen vrijdag, 25 mei 2018, was het zover: ICT2018 in de Midden Nederland Hallen. Zo’n duizend branchegenoten zijn naar Barneveld gekomen om het evenement van ICTWaarborg bij te wonen. Het was natuurlijk ook de dag van de inwerkingtreding van de AVG. En die combinatie heeft goed uitgepakt!

Al snel na het openen van de deuren werd het druk in de Midden Nederland Hallen. De eerste kennissessies werden al meteen zo goed bezocht, dat er zelfs luisteraars in de hal stonden om een stukje informatie mee te krijgen. Ook op de beursvloer werd het al snel druk.

Stapsgewijs door de AVG

Hoofdthema van ICT2018 was de AVG. Het was goed merkbaar dat bezoekers behoefte hadden aan meer informatie hierover; de zaal zat helemaal vol. Michelle Wijnant, juridisch adviseur bij ICTRecht, begon met een korte update over de AVG en nam de luisteraard stap voor stap mee door de nieuwe regelgeving.

Daarna was het podium voor Peter Vos, marketing management consultant bij Conceptsales. Peter vertelde wat de invloed van de AVG is op de marketingafdeling. Veel marketeers zien de AVG als een vijand, maar Peter wist de bezoekers juist te vertellen hoe de AVG kansen biedt om je als onderneming te onderscheiden.

Meer wet- en regelgeving

Na twee inspirerende sessies over de AVG werd er verder vooruit gekeken naar de volgende nieuwe wet, de Cybersecuritywet. Nathalie Falot, senior legal consultant bij Considerati, wist op heldere en duidelijke wijze de bezoekers inzicht te geven in wat de Cybersecuritywet inhoudt en voor wie het van toepassing gaat zijn. Zij sloot haar verhaal krachtig af met enkele tips voor ondernemers om nu alvast in te spelen op de Cybersecuritywet en zelfs hoe men invloed kan hebben op de inhoud van de wet.

Kennisdeling

Kennisdeling met de branche was een belangrijk doel van ICT2018. Zo hadden Portland, HP, Brand New Day en Dropbox hun eigen kennislokaal waarin zij verschillende kennissessies met uiteenlopende thema’s aanboden.

Op de beursvloer en in het Business Meeting Point toonden tientallen exposanten hun producten, diensten en laatste innovaties. Veelal gepaard met een opvallende beursactie, zoals bijvoorbeeld het laten tekenen van een karikatuur, het vliegen met een drone of zelfs het winnen van een skydive.

Nog even nagenieten…

ICT2018 is afgesloten met een informele netwerkborrel in het ICT Café, welke mede mogelijk gemaakt werd door RoutIT en HP. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben bezoekers en exposanten nog nagepraat over de mooie dag.

Als brancheorganisatie zijn wij erg tevreden over ICT2018 en het feit dat we wederom een grote groep ICT-ondernemingen wijzer hebben mogen maken over belangrijke, juridische onderwerpen die spelen in onze branche. Wilt u ook nog even nagenieten? Bekijk dan hier de foto’s van ICT2018.

Wij bedanken alle partners, sprekers, exposanten en bezoekers van ICT2018 voor het meewerken aan deze mooie, succesvolle dag!

Meer nieuws & blogs, mei 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73