Volg ons op sociale media

ICT Cup 2018 groot succes

Geplaatst op 18 juni 2018 om 11:45

Afgelopen vrijdag was het zover. Na maanden van voorbereiden en trainen kwamen 46 topteams uit de ICT-branche samen op Papendal. Klaar voor de strijd om de ICT Cup, een initiatief van ICTWaarborg. Het was een topdag!

De eerste reactie van Danielle Evers, directeur ICTWaarborg, na het uitreiken van de cup zegt alles: “Wauw, wat een topdag!” En met die omschrijving slaat ze de spijker op zijn kop. In de ochtend stonden 46 teams vol energie klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. En die energie hebben alle deelnemers tot het einde toe vast weten te houden.

Geweldige sfeer

In de voorrondes moesten de deelnemers zich bewijzen in 9 verschillende sporten. Zo was er een atletiekblok met speerwerpen, estafette en verspringen. In het teamblok stond mini-voetbal, beachvolleybal en lacrosse op het programma. En alsof dat nog niet uitputtend genoeg was, moesten zij ook laten zien wat ze waard zijn bij boogschieten, schermen en penaltyschieten.

“Gedurende de hele dag was de sfeer echt super. De inzet, de energie die alle sporters uitstraalden en de sportiviteit, zelfs in het heetst van de strijd, was geweldig om te zien. En natuurlijk mooi meegenomen dat het zonnetje de dag nóg mooier maakte.” aldus Danielle.

En de winnaar is…

Na de voorrondes gingen de vijf beste teams door naar de finale. Axians, Brand New Day, HP, IT4Succes en Wentzo Wireless hebben een heftige strijd geleverd; rennend, rollend en vliegend over de stormbaan én het onverschrokken beklimmen van de palmboom. Na deze laatste krachtinspanning was het Axians die er met de cup vandaar ging.

Dubbele strijd

De 46 teams streden afgelopen vrijdag om de ICT Cup. Maar zij streden ook gezamenlijk tégen ALS. De ICT Cup steunt namelijk ook dit jaar Stichting ALS Nederland. Al maanden geleden werd er een actieplatform geopend waarmee teams donateurs konden werven. Ook zijn er teams die daarnaast eigen initiatieven ingezet hebben om Stichting ALS Nederland te steunen, zoals het verkopen van appeltaart, het sponseren van een sportveld en het organiseren van een BBQ.

Evers vertelt vol trots: “Het is zo bijzonder om te zien hoe mensen zich inzetten tegen zo’n verschrikkelijke ziekte als ALS. De initiatieven die spontaan ontstaan zijn geweldig, de betrokkenheid bewonderenswaardig. Ik was zo trots dat we aan het einde van de dag een cheque mochten overhandigen aan Stichting ALS Nederland van € 20.000. Echt bijzonder!” En daar blijft het niet bij; het actieplatform blijft nog een paar dagen geopend en bij het schrijven van dit bericht zijn er alweer meer donaties bijgekomen. Het bedrag loopt dus nog verder op.

Save the date: 14 juni 2019

De tweede editie van de ICT Cup was een succes. Het enthousiasme van de deelnemers, de betrokkenheid richting Stichting ALS Nederland en de sportiviteit in het heetst van de strijd vragen om een vervolg. ICTWaarborg heeft al bekend gemaakt dat zij ook in 2019 de ICT Cup gaan organiseren. Wilt u mee strijden? Meer informatie vindt u op ictcup.nl. U kunt ons natuurlijk ook bellen (088 77 300 73) of mailen.

De foto's kunt u hier bekijken.

Meer nieuws & blogs, juni 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73