Volg ons op sociale media

Verwerkersovereenkomsten nu ook in Engels beschikbaar

Geplaatst op 20 juni 2018 om 11:10

De verwerkersovereenkomsten welke wij voor onze deelnemers beschikbaar hebben, zijn nu ook in het Engels te downloaden. Het gaat hierbij om:

De overeenkomsten zijn voor onze deelnemers gratis te downloaden onder Deelnemerservice in ons Extranet, onder het kopje 'Verwerkersovereenkomsten'.

Verwerker, verantwoordelijke of sub-verwerker?

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. Daarmee is het voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken nóg belangrijker geworden om goede overeenkomsten te hebben met partijen waarvoor zij die persoonsgegevens verwerken of met degenen die de persoonsgegevens die voor hen be- of verwerken.

Hoe is de situatie? Degene die persoonsgegevens (bijvoorbeeld van zijn klanten) verzamelt wordt de verantwoordelijke genoemd. Hij is er immers verantwoordelijk voor dat er goed wordt omgegaan met die persoonsgegevens.

Schakelt hij een ander in om wat met de persoonsgegevens te doen (bijvoorbeeld zorgen dat bestellingen bij de klanten worden bezorgd) dan is die ander de verwerker (voorheen: bewerker genoemd). In dat geval is een zogenaamde verwerkersovereenkomst wettelijk verplicht. Hierin leggen partijen vast voor welke doeleinden de gegevens mogen worden verwerkt, welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen en welke vormen van toezicht de eigenaar van de gegevens mag uitoefenen.

Stel dat de Verwerker de persoonsgegevens weer bij een ander bedrijf onderbrengt (een hostingpartij bijvoorbeeld) dan is dat bedrijf een sub-verwerker. In dat geval zal de Verwerker daarmee een sub-verwerkersovereenkomst overeenkomst afsluiten om er voor te zorgen dat de afspraken die hij als Verwerker met de Verantwoordelijke heeft gemaakt worden nagekomen.

Meer nieuws & blogs, juni 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73