Volg ons op sociale media

Eerste seminar over de e-Privacy Verordening heeft plaatsgevonden

Geplaatst op 7 september 2018 om 08:45

Donderdag 6 september heeft het eerste seminar over de e-Privacy Verordening plaatsgevonden. Onze jurist, Mevrouw mr. M.A.H. (Marloes) Wijnholds gaf een tal van nuttige informatie over deze nieuwe wetgeving aan de aanwezige bezoekers. 

De e-Privacy Verordening zal een grote invloed hebben op ondernemers in de ICT-branche. Tijdens het seminar kwam het verschil tussen de AVG en de ePV aan bod. Er is wat overloop tussen de twee wetgevingen, maar er zijn zeker ook nieuwe items die naar voren kwamen. Beide wetgevingen zijn Europese regelingen die betrekking hebben op privacy. De AVG gaat over elke vorm van persoonsgegevens-verwerking. De ePV is daarentegen veel specifieker. De ePV bevat regels over onder andere e-mail, cookies en telemarketing. Het seminar ICTWetgeving werd gegeven op Nyenrode Business Universiteit, dit is de oudste particuliere universiteit van Nederland: zij werd opgericht in 1946. 

Deze wetgeving is nog niet actief en is nog volop in ontwikkeling. ICTWaarborg wil de ICT-branche echter vroegtijdig informeren over deze wetgeving middels dit soort seminars en zorgen dat zij zich hierop kunnen voorbereiden. 

24 september organiseert ICTWaarborg wederom een seminar op Nyenrode over de e-Privacy Verordening. Het seminar is volgeboekt, maar u kunt een plaats reserveren op de reservelijst. Stuur hiervoor een e-mail naar info@ictwaarborg.nl met het bericht dat u op de reservelijst voor het seminar op 24 september wenst te komen inclusief uw gegevens (bedrijfsnaam, naam, telefoonnummer en e-mailadres). 

Bent u benieuwd wat ICTWaarborg voor u kan betekenen met betrekking tot deze wetgeving? Neem dan contact met ons op via 088-7730073. 

Meer nieuws & blogs, september 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73