Volg ons op sociale media

Partnernieuws: GOOSE komt met eerste Nederlandse VPN voor zakelijke markt

Geplaatst op 10 december 2018 om 11:00

Voorkom datalekken buiten kantoor conform AVG-wetgeving

GOOSE, de eerste Nederlandse VPN (Virtual Private Network), lanceert GOOSE voor de zakelijke markt. Naast particulieren, kunnen bedrijven hun medewerkers nu ook een veilige internetverbinding aanbieden met GOOSE Zakelijk. Als medewerkers buiten het kantoor zijn en bijvoorbeeld onderweg even een mailtje willen versturen via een openbaar WiFi netwerk, is de internetverbinding onveilig. Dit gebrek aan beveiliging kan leiden tot een datalek en vervolgens tot misbruik van persoons- en bedrijfsgegevens. Met het in werking treden van de AVG-wet zijn bedrijven verplicht om maatregelen te treffen om persoonsgegevens te beschermen. De GOOSE app zorgt voor een versleutelde internetverbinding voor medewerkers onderweg, thuis en overal waar dat nodig is. https://goosevpn.com/nl/zakelijk.

Digitale dreiging neemt toe
60% van de Nederlandse bedrijven krijgt te maken met cybercrime. Dat meldde het Ministerie van Economische Zaken begin 2017. Volgens het Cybersecuritybeeld 2018 van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) neemt de digitale dreiging in Nederland toe. Het rapport stelt dat bedrijven de basismaatregelen tegen cyberaanvallen vaak niet op orde hebben. Onveilige internetverbindingen maken het de aanvaller gemakkelijk om toe te slaan. Vaak wordt er gedacht dat cybercriminaliteit en datalekken alleen grote bedrijven treft. In 2018 heeft 52% van de kleine bedrijven te maken gehad met internetcriminelen die geld of gegevens probeerden buit te maken. Dat blijkt uit het Cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online.

AVG
Joeri van de Watering, CEO en medeoprichter van GOOSE: “Met het in werking treden van de AVG is de noodzaak voor bedrijven nog groter geworden om altijd een veilige internetverbinding te hebben. Voor bedrijven die dit nalaten, zijn hoge boetes aangekondigd. Vanuit de toenemende vraag naar een zakelijke VPN-oplossing, bieden wij het bedrijfsleven nu GOOSE Zakelijk aan. Een aantal overheidsinstanties maken al gebruik van onze app. Daar zijn we enorm trots op. Wij willen met deze nieuwe dienst het bedrijfsleven op een laagdrempelige manier aansporen om zich te beveiligen zodat problemen met datalekken, reputatieschade en hoge boetes voorkomen worden.”

Abonnementskosten
Een bedrijf tot 26 deelnemers kan de internetverbinding van zijn medewerkers al beschermen voor € 9,99 per gebruiker per maand. Vanaf 26 medewerkers is er een staffel beschikbaar. Het datagebruik is onbeperkt. GOOSE heeft een strikte no log policy en is daarmee volledig anoniem, veilig en in lijn met de AVG-wetgeving.

Over GOOSE
GOOSE VPN is de eerste Nederlandse VPN-aanbieder. GOOSE richt zich zowel op de niet-technische, particuliere internetgebruiker als op de zakelijke markt. Een team van zo'n 35 specialisten zorgt voor meer dan 110 actieve servers over heel de wereld en bedient in 2018 meer dan 175.000 gebruikers.

GOOSE is partner van ICTWaarborg.

Meer nieuws & blogs, december 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73