Volg ons op sociale media

Partnernieuws: Welke impact hebben de leveringsvoorwaarden op uw opdrachtgever?

Geplaatst op 10 december 2018 om 09:40

Als ICT-leverancier levert u een belangrijke en vaak bedrijfskritische dienst aan uw opdrachtgever. Het is mensenwerk, dus het kan natuurlijk voorkomen dat er een fout gemaakt wordt die direct impact heeft op de bedrijfscontinuïteit van uw opdrachtgever. U kunt dan aansprakelijk gesteld worden voor de extra kosten die gemaakt moeten worden. 

Leveringsvoorwaarden

In uw leveringsvoorwaarden heeft u waarschijnlijk afspraken gemaakt over de beperking van deze aansprakelijkheid. Vaak wordt een aantal maal de jaarlijkse vergoeding van de dienstverlening gehanteerd als maximaal bedrag. Het komt echter voor dat de schade bij uw opdrachtgever hoger is dan die vergoeding. Het is daarom verstandig om hierover met uw opdrachtgever in gesprek te gaan.

ICT-aansprakelijkheidsverzekering

Als risicoadviseurs zijn wij regelmatig in gesprek met dienstverleners in de ICT-branche om te adviseren over de juiste inrichting van de aansprakelijkheidsverzekering. De leveringsvoorwaarden worden hierin ook betrokken. Hierdoor wordt de impact die de beperking van de aansprakelijkheid kan hebben goed zichtbaar. Als de leveringsvoorwaarden gecombineerd worden met de juiste verzekeringsoplossing, is in geval van schade de kans op discussie kleiner. Want ook na een schade wilt u toch voor een tevreden opdrachtgever blijven werken?

Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem contact met mij op via 06-53 30 40 58 of mark.van.der.horst@zichtadviseurs.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Mark van der Horst

manager zakelijk advies

Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs

www.zichtadviseurs.nl

Meer nieuws & blogs, december 2018

Onze evenementen

Als speler in de ICT-branche wilt u natuurlijk ook een rol spelen en in contact komen met andere belangrijke bedrijven in de sector. Daarom organiseert ICTWaarborg regelmatig leuke en leerzame events.

Post- en vestigingsadres

Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail

088 - 77 300 73